Sluit navigatie

De ruilwinkel Second Chance (tweede kans)

Second Chance is de naam van onze onlangs geopende ruilwinkel. Deze naam betekent tweede kans. Second chance is gevestigd in een grote zeecontainer die op het kerkplein staat en één keer in de twee weken open is op zaterdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur. 

Vrijwilligers

De winkel wordt bemand door vrijwilligers uit de Zuiderkapelgemeenschap. De vrijwilligers staan klaar met koffie en thee met wat lekkers. We staan u graag te woord en kunnen u helpen met het zoeken van spullen die u nodig heeft.

Het doel

Het doel van de ruilwinkel is om goede en bruikbare spullen een tweede kans te geven. Het gaat om kleding, kleine huishoudelijke apparaten, servies en andere bruikbare dingen voor in en rondom huis. Maar ook om een luisterend oor te bieden aan mensen die wel eens verlegen zitten om een praatje en een lekker bakje koffie, of in de winter een kop soep met brood.

Voor wie is de ruilwinkel?

De ruilwinkel is er in principe voor iedereen die wat te ruilen of in te leveren heeft, echter we richten ons wel op de doelgroep die minder te besteden heeft.

Puntensysteem

De ruilwinkel hanteert een puntensysteem: 1 punt vertegenwoordigt een waarde van ongeveer € 0,50. U krijgt 10 startpunten bij inschrijving en voor de goederen die u inbrengt ontvangt u ook punten. Deze kunt u besteden in de winkel. Bij elk artikel en voor elk schap staan de punten vermeld.

Openingstijden 2018:

12 en 26 mei, 9 en 13 juni, 7 en 21 juli, 4 en 18 augustus, 1, 15 en 29 septermber, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 en 22 december
van 09:00 t/m 12:00 uur

Grote spullen?

Heeft u grote spullen die niet zo makkelijk te vervoeren zijn? Stuur ons een foto en omschrijving, dan plaatsen wij uw oproep op het prikbord. Zo bemiddelen wij tussen partijen.

Heeft u nog vragen?

Mail ons en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Team Second Chance
sc@zuiderkapel.nl

Download hier het 'Reglement Ruilwinkel Second chance'

Onze diensten

Kerkdiensten: 
zondag 10.00 uur.

Aanvang zangdienst: 
09.50 uur.

Kerkdienst gemist?

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Second Chance

Onze ruilwinkel Second Chance.

Contact

Charloisse Lagedijk 593
3084 LC  Rotterdam

06 - 16 89 97 32
(alleen tijdens erediensten)
info@zuiderkapel.nl

Scroll naar boven